INTERNE STAGE
Op de vrijdagen verandert de keuken in een cateringbedrijf. De kookdocent wordt de baas van het restaurant en is daarmee stagebegeleider geworden.
De leerlingen die een interne stage lopen bij de catering maken op vrijdag in de keuken gerechten klaar die - zoals dat in het echt ook gebeurd - door klanten kunnen worden besteld. De klanten zijn leerlingen, mentoren, docenten en andere medewerkers van de school. De leerlingen halen aan het begin van de dag de cateringlijsten op die door de klanten zijn ingevuld. Klanten kunnen deze 's morgens invullen, maar al een dag van tevoren staat op deze pagina het te bestellen menu klaar. Iedereen kan dus dan al zijn of haar keuze maken.
Vervolgens gaan zij onder leiding van de baas van de catring de gerechten voorbereiden en bereiden. Als alles klaar is worden de gerechten zo professioneel mogelijk geserveerd in de groepen en in de kantoren. De leerlingen en medewerkers worden door de cateringmedewerkers als gasten behandeld.
Nadien wordt door de leerlingen alles weer opgehaald, schoongemaakt en opgeruimd. Daarna gaan de leerlingen de klanten weer langs om geld op te halen. Want net als in het echte leven moet voor het eten natuurlijk wel worden betaald. De leerlingen leren zo omgaan met het totale proces.
UITLEG CATERING MET CATERINGREGELS
Cateringmedewerkers komen op de vrijdagochtend bestellijsten ophalen die zijn uitgedeeld. De ophaaltijden van deze cateringlijsten zullen plaatsvinden tussen 8:30- 9:00 uur. Na 9:00 uur bestaat de kans dat de bestellijst niet wordt geaccepteerd door de catering. De cateringlijst die men aanbiedt aan de cateringmedewerkers moet worden voorzien van
- het juiste weeknummer,
- naam klas/leerkracht met het juiste geldbedrag
- samen met de naam van de leerling die wat heeft besteld.
De leerkracht overhandigt de cateringlijst aan de cateringmedewerker samen met gepast geld, zodat de cateringmedewerker overtuigd is van het juiste geldbedrag dat op de cateringlijst vermeld staat en het bedrag dat hij/zij daadwerkelijk krijgt. Alle cateringlijsten worden verwerkt bij de catering en a.d.h.v. deze lijsten worden boodschappen gedaan bij de plaatselijke supermarkt. Vervolgens worden de bestelde producten klaargemaakt in de keuken en worden deze uitgeserveerd tussen 11:45-12:45 uur. Wil men op een specifieke tijd geserveerd hebben dan zal dit aangegeven moeten worden op de cateringlijst. Wij zullen al het mogelijke doen om deze op de aangegeven tijden te serveren. Dit geeft echter geen garantie gezien onze doelgroep.
Tussen 12:45- 13:30 uur wordt de vuile vaat ook opgehaald uit de klassen door dezelfde leerlingen die geserveerd hebben. Ook bij deze actie gedragen de leerlingen zich als volwaardig catering medewerkers.
In principe staat elke week de nieuwe cateringlijst op onze website https://vsohoorn.despinaker.nl/groepen/interne-stage-catering/ Mochten er vragen of opmerkingen zijn dan horen wij dit graag.
Verder geldt nog het volgende:
Leerlingen die betaald hebben voor hun bestelling krijgen hun geld niet terug als deze leerling na 10:00 uur om wat voor reden dan ook niet terugkeert op school. Dit geld is dan al uitgegeven aan boodschappen.
De lekkernijen op de foto's zijn gemaakt door leerlingen van de cateringgroep.
![]() | ![]() |
![]() | ![]() |
Klik hier voor de catering opzet met daarbij de regels.
Klik hier voor de cateringlijst van week 50.