Pedagogisch klimaat

 

Fijn & Veilig op school

Wij vinden het belangrijk dat jij je fijn en veilig voelt op school. Dan kun je je het makkelijkst concentreren op je schoolwerk. Daarom werken we volgens de methode School Wide Positive Behaviour Support: SWPBS. Dit betekent dat we met elkaar gedragsafspraken en regels maken over gewenst gedrag in de school. Die afspraken vind je duidelijk op posters (matrixen) in de school terug en de docenten helpen je eraan herinneren.

 

 

Laat je positief gedrag zien? Dan verdien je als compliment een ‘muntje’. Meerdere muntjes kun je omzetten in een beloning: van Cup-a-Soup en noodles tot een cadeaubon. We besteden zo weinig mogelijk aandacht aan ongewenst gedrag; daarvan leer je namelijk niet welk gedrag je wél moet laten zien op school. Als gewenst gedrag niet lukt, stellen we passende consequenties. Een passende consequentie bij je tafel bekrassen, is bijvoorbeeld je tafel schoonmaken.

Kernwaarden

Je komt op onze school ook deze drie kernwaarden tegen:

  • Veiligheid: we willen jou in een veilige setting helpen aan meer motivatie voor je toekomst. Wat zijn je dromen? Waar wil je naartoe? Dan kun je met meer plezier leren en jouw talenten ontwikkelen.
  • Verantwoordelijkheid: we willen jou eigenaar maken van je leerproces. Je neemt zo veel mogelijk regie over je eigen schoolcarrière. En je krijgt de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.
  • Vooruitgang: we stimuleren je voorzichtig om je grenzen te verleggen, om zo het niveau te bereiken dat bij je hoort. Je leert vertrouwen op je eigen kunnen en mag trots zijn op jezelf!

"Wat fijn dat ik even bij Willow kan zijn als het mij even niet lukt."

Switch

Op sommige momenten lukt het even niet in de klas. Je mag dan gebruikmaken van de ‘Switch’. Dit is een klein lokaal in de school waar je korte tijd tot rust kan komen en kan herstellen. Met een leerkrachtondersteuner kijk je wat er misging en waarom. Daarna kun je weer terug naar je klas.

Wanneer je even genoeg hebt van de inhoudelijke lessen en behoefte hebt aan praktisch werk, kun je onze pedagogische conciërge helpen met kleine klussen aan het gebouw. Zo denken we met je mee in wat jij nodig hebt om te leren. Je groeit zo in eigenaarschap, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

 

Willow de schoolhond!

De Switch heeft een speciale bewoner, namelijk onze schoolhond Willow. Deze Jack Russell is er om jou te helpen als je even vastloopt. Je voelt je vaak snel weer goed na het uitlaten, aaien en spelen met de hond.