Een goede stage is een sterke basis

Stage/BPV

Naast de lessen op school loop je stage om kennis te maken met de werkvloer. Dat kan op school zijn: intern. Of bij een bedrijf: extern.

Interne stage

Tijdens een interne stage loop je een dag mee op een afdeling binnen school, zoals de horeca, techniek of administratie. Je kunt bijvoorbeeld in de schoolkeuken koken voor betalende gasten.

Externe stage

Vanaf 14 jaar gaan leerlingen op externe stage. Standaard-stageplaatsen zijn er niet want de stage moet passen bij jouw kwaliteiten en motivatie. We gaan voor stages waar je je talenten optimaal kunt benutten. Zo krijg je snel positieve feedback waar je weer van groeit. Onze stagecoördinator onderhoudt intensief contact tussen jou en je stageadres.

Als je de Entree+-opleiding volgt, doe je je beroepspraktijkvorming (BPV) bij een erkend leerbedrijf. Stage en BPV vallen onder de onderwijstijd en zijn verplicht.

Branchegerichte certificaten

Het is op onze school ook mogelijk om branchegerichte certificaten of diploma’s te halen, zoals de Veiligheid Checklist Aannemers (VCA), een heftruckrijbewijs, lasdiploma’s, EHBO-diploma of certificaten voor het werken met bepaald gereedschap. Dit gebeurt in overleg met je docent.