In het kooklokaal

Catering op school

Op de vrijdagen verandert de schoolkeuken in een heus restaurant.
De kookdocent wordt de baas van het restaurant en daarmee ook stagebegeleider. En jij mag in die keuken stagelopen!

Als interne stagiair kook je gerechten die klanten kunnen bestellen. Je klanten zijn je medeleerlingen, mentoren, docenten en andere medewerkers van school. De klanten kunnen op een menulijst hun keuze aangeven. Je haalt de formulieren op en regelt de betaling, net zoals in het echt.

Daarna gaan jij en de andere stagiairs de maaltijden voorbereiden, koken en uiteindelijk serveren in de klassen en kantoren. Jullie behandelen de klanten echt als gasten.

Daarna halen jullie alle spullen weer op en maken jullie de keuken schoon. Leerzaam, leuk én lekker!

 


Vrijwel elke vrijdag kun je bij de catering eten bestellen. Als je op bovenstaande knop klik, zie je het menu van de week. Het werkt heel eenvoudig:

  • Je kiest wat je wilt bestellen
  • Je vult dat netjes in op het formulier (deze zijn elke week in de klas aanwezig)
  • Je geeft aan hoe laat je je bestelling wilt krijgen

Je formulier wordt vervolgens door de interne stagiaires van de catering opgehaald. Je kunt meteen afrekenen met geld, of je kunt vragen om te kunnen betalen met een tikkie.

EET SMAKELIJK!

 

Om het koken en afrekenen soepel te laten verlopen, werken we met deze afspraken:

  • Als je wil eten van het restaurant, vul je een cateringlijst in.    Hierop staan: je naam, het juiste weeknummer, de naam van  je klas en leerkracht en het juiste geldbedrag.
  • Cateringmedewerkers (interne stagiairs) halen deze          cateringlijsten op vrijdagochtend op, voor 09.00 uur. Als je  later bent, bestaat de kans dat je bestelling niet meer          geaccepteerd wordt.
  • De leerkracht overhandigt de cateringlijst aan de                    cateringmedewerker samen met gepast geld. De                      cateringmedewerker checkt of het juiste geldbedrag dat op de cateringlijst vermeld staat is betaald.
  • Alle cateringlijsten worden verwerkt in de keuken en aan de hand daarvan halen de stagiairs boodschappen bij de    plaatselijke supermarkt.
  • Zij serveren de bestelde gerechten tussen 11.45 en 12.45 uur.
  • In principe staat de nieuwe cateringlijst elke week op onze    website (Zie knop hieronder)
  • Let op: als je iets hebt besteld en betaald maar die dag toch  niet op school bent op de tijd van het serveren, krijg je je geld niet terug. Dit geld is dan al uitgegeven aan boodschappen.